خواص “باميه” براي قند خون و ديابت در بارداري
باميه,باميه سبز,باميه شف طيبه,باميه به انگليسي,باميه و قند خون,باميه عربي,باميه عسلي,باميه در بارداري,باميه خورشت,باميه سبز و ترش,باميه سبز,باميه سبزيجات,باميه سبزي,تعبير خواب باميه سبز,سبزي باميه,سبزيجات باميه,سبزي باميه طرز تهيه,خواص باميه سبز,خورشت باميه شف طيبه,خورش باميه شف طيبه,باميه سوخاري شف طيبه,باميه و قند خون,باميه و كاهش قند خون,باميه قند خون,باميه براي قند خون,باميه كاهش قند خون,باميه و افزايش قند خون,باميه عربي دراز,باميه عربي,خورش باميه عربي,عكس باميه عربي,زولبيا باميه عربي,باميه در بارداري,خوردن باميه در بارداري,خورشت باميه در بارداري,باميه در دوران بارداري,باميه بارداري,خوردن خورشت باميه در بارداري,خواص خورشت باميه در بارداري,باميه خورشتي,خورشت باميه با مرغ,خورشت باميه با گوشت,خورشت باميه خوشمزه,خورشت باميه با گوشت,خورش باميه بادمجان,خورشت باميه بدون گوشت,خورشت باميه با تمر هندي,خورشت باميه مطبخ خاله خانم
باميه با داشتن مواد مغذي با ارزشي مانند ويتامين هاي C ,A و گروه B و عناصري از قبيل منگنز، كبالت، كلسيم، فسفر و پتاسيم، فيبر و ماده لزج خواص فراواني بر سلامت انسان دارد.بهتر است بدانيد دركتب طب سنتي فارسي ، باميه مينوسيند به فرانسوي Gimbo و Gombaud و Ketmie comestible و به انگليسي Okra و Gumbo گفته ميشود. گياهي است از خانواده پنيرك Malvaceae نام علمي ان Avelmoschus esculentrs Moench و مترادف آن Hibiscus esculentus L مي باشد.
باميه گياهي است از نزديكان پنبه و كنف . ظاهرا وطن اصلي انافريق و يا مناطق گرم اسيا است.، ولي به هر حال به ساير مناطق دنيا رفته و در حال حاضر در كشورها و مناطق معتدله و سرد كاشته مي شود چون تحمل سرماي زمستان را ندارد به صورت گياه يكساله در مي آيد. بهتر است بدانيد باميه گياهي است بلند برگهاي آن داراي بريدگي و چاك داركه برگ را به چند قسمت تقسيم مي كندو هر قسمت از برگ نوك تيز است ، شبيه برگ پنبه ، گلهاي آن درشت شبيه گلهاي خانواده پنيرك به رنگ زرد يا سفيد ، كپسول ميوه دراز نوك تيز سبز رنگ ولعاب دار. دانه هاي ان بي بو اغلب ميوه هاي نارس و سبز باميه چيده شده و مصرف مي شود هم از نظر غذايي و هم براي مصارف دارويي . تكثير باميه از طريق كاشت بذر آن صورت ميگيرد كه درنواحي معتدل ايران بين اواخر فروردين تا خرداد كاشته مي گردد.
قابل ذكر است كه اغلب بذر را يك شبانه روز خيس مي كنند و به اين ترتيب سبز شدن آن سريع ميشود فاصله بين خطوط كاشت را در حدد يك متر مي گيرند و پس از اين كه گياه سبز شد تنك كرده و فاصله بين بوته ها باميه روي خط را حدود 40-30 سانتي متر ميگذارند. بذر بايد در عمق 1 – 2 سانتي متر بسته به نوع خاك زير خاك كاشته شود.
بهتر است بدانيد از نظر تركيبات شيمياي غلاف يا ميوه باميه خواص سبزيجات-خواص ميوه ها سبزيجات و سلامت – غني از لعاب و pectin است و از نظر اهن و كلسيم نيز قابل توجه است. در غلاف ميوه تازه سبز باميه درحدود 520 واحد بين المللي ويتامين A است. و به علاوه داراي تيامين ، رايبوفلاوين ، نياسين و سرانجام ويتامين C يا اسكوربيك اسيد مي باشد.قابل ذكر است كه در هندوستان بررسي هاي شيميايي در مورد مصرف لعاب ميوه نارس باميه به عنوان جانشين پلاسما انجام گرفته است و اين بررسي ها درمورد حيوانات شده و از لعاب ميوه باميه كه به طريق ازمايشگاهي تهيه ميشود براي افزايش حجم خون حيوان استفاده شده و نتاياج رضايت بخشي داده است.براي سرعت بخشيدن در اين جانشيني مقداري كم از خون حيوان به محلول تهيه شده اضافه شده و نتيجه سريعتر و بهتر گرفته مي شود در اين محلول كه از لعاب ميوه نارس باميه براي جانشيني پلاسما تهيه ميشود مواد دي – گالاگتوز ، ا- رامنوز و دي – گالاكتو – رونيك اسيد وجود دارد. تمام گياه باميه معطر است و عطري شبيه عطر ميخك از ان متصاعد مي شود و برگ و ساقه هاي باميه داراي Iodine است . درگلهاي ان دو نوع فلاونول پيگمان به نام گوسي پتين و كوورستين وجود دارد.
در هر يك صد گرم باميه خام نارس مواد زير وجود دارد:
تب 9/88 گرم ، پوتئين 4/2 گرم ، مواد قندي و ساير هيدراتهاي كربن 6/7 گرم ، خاكستر 8/0 گرم ، كلسيم 92 ميلي گرم ، فسفر 51 ميلي گرم ، اهن 6/0 ميلي گرم ،سديم 3 ميلي گرم ، پتاسيم 249 ميلي گرم ، تيامين 17/0 ميلي گرم ، رايبوفلاوين 21/0 ميلي گرم ، ويتامين C 31 ميلي گرم ، ويتامين A 520
واحد بين المللي
خواص و كاربرد باميه را بشناسيد
بهتر است بدانيد باميه نارس پخته به عنوان سبزي لذيذ و مقوي است. جواشنده ميوه نارس باميه مقوي و نرم كننده و لطيف كننده پوست و مدر است. در ناراحتي هاي نزله اي كه منجر به التهاب يك غشاي مخاطي همران ترشح است.همچنين در موارد سوزش مجراي ادرار در موقع ادرار كردن و احساس درد در موقع ادرار و بالاخره درموارد سوزاك مفيد واقع مي شود.لعاب حاصل از ميوه و تخم ان نيز نرم كننده است و براي سوزاك مفيد است . از برگهاي آن به عنوان ضماد نرم كننده استفاده مي شود. تخم باميه معرق است و محرك قلبي و ضد اسپاسم مي باشد.
قابل ذكر است كه در چين از گل و تخم و ريشه و ميوه ان به عنوان دارو استفاده مي شود و نرم كننده و مدر است و براي تسهيل زايمان هاي مشكل تجويز ميشود. در مصرف خارجي ضماد ان روي انواع زخمها گذارده ميشود و التيام دهنده است. از جوشانده ميوه آن براي معالجه سوزاك و سوزش مجراي ادرار استفاده ميشود و از جوشانده ريشه آن براي معالجه سيفيليس استفاده ميشود . در هندو چين از ريشه باميه مانند جانشين خطمي استفاده مي شود . ميوه سبز تازه باميه خواص غني از ويتامين B است. شربتي از جوشاندن آن در فيليپين تهيه ميشود و براي زخم گلو و گرفتگي صدا بسيار مفيد است و موثر مي باشد.بهتر است بدانيد باميه از نظر طبيعت طبق نظر حكماي طب سنتي سرد و تر و تري آن از ساير بقول بيشتر است، از نظر خواص باميه براي مزاجهاي گرم خوب است. ميوه نارس آن را با گوشت پخته ميخورند و در هندوستان عقيده دارند كه مقوي باه است. در صورتي كه اشخاص سرد مزاج بخواهند باميه بخورند براي اين كه سردي آن ضرر نرساند و عوارضي ايجاد نكند بايد با ادويه ميل نماييد. باميه معمولا در چنوب كشور توليد مي شود.
باميه فاقد پورين است و براي درمان نقرس مناسب است
درمان گرفتگي صدا ؛ سكوت(بهترين راه درمان)، صحبت با صداي آرام، مرطوب نگه داشتن گلو، دوش آب گرم، قرار دادن دستگاه بخور در اتاق خواب، اجتناب از خوردن غذا به مدت سه تا چهار ساعت قبل از خواب، نوشيدن آب كافي، خوردن سوپ مرغ به هنگام سرماخوردگي، اجتناب از مصرف آسپرين، استفاده ززا داروهاي ضد سرفه و خلط آور(با تجويز پزشك)، اجتناب از قرقره كردن دهانشويه، شستشوي دهان و بيني با محلول آب و نمك رقيق يا سرم شستشو، مصرف اسفناج پخته، جوشانده دانه به، جوشانده تره به همراه شكر، سيب، آب نخود تا حدي شور، ريشه و گل و برگ ختمي، صمغ عربي به اندازه يك مثقال، جوشانده برگ كرفس، باميه، اجتناب از خوردن كافئين(مثل قهوه، شكلات و…)، جلوگيري از مصرف غذاهاي تند و ترش و پر ادويه و مصرف برخي داروها(مثل شربت دكسترومتورفان و پروسپان با تجويز پزشك و در موارد سرفه خشك).
باميه
- ۲۸ بازديد
- ۰ نظر