همه چيز درباه خواص خوراكي مارچوبه گياه خوش عطر

همه چيز درباه خواص خوراكي مارچوبه گياه خوش عطر

مارچوبه , مارچوبه به انگليسي , مارچوبه چيست , مارچوبه خواص

همه چيز درباه خواص خوراكي مارچوبه گياه خوش عطر

مارچوبه گياهي گلدار است كه بومي بيشتر مناطق اروپا، آفريقاي شمالي و غرب آسيا است.[۱]

مارچوبه گياهي علفي چندساله و دوپايه از راسته مارچوبه مارچوبه، تيرهٔ مارچوبگان (Asparagaceae) و سردهٔ مارچوبه (Asparagus) است.

همه چيز درباه خواص خوراكي مارچوبه گياه خوش عطر

گل‌هاي بسيار كوچك آن مارچوبه در روي پايه‌هاي نر و ماده قرار دارند. گل‌هاي آن داراي ۶ كاسبرگ و ۶ گلبرگ و ۶ پرچم و يك مادگي سه برچه‌اي است گل‌هاي نر به رنگ زرد مايل به سبز بوده، كاملاً از گل‌هاي ماده كه معمولاً به رنگ قرمز در مي‌آيند مارچوبه قابل تشخيص مي‌باشند.[۲]

معمولاً مارچوبه برداشت مارچوبه از سال سوم، يعني دو سال بعد از انتقال تاج آن به محل اصلي آغاز مي‌شود.[۲]

همه چيز درباه خواص خوراكي مارچوبه گياه خوش عطر

محل كاشتمارچوبه آن در ايران، خوي، تبريز، نواحي مختلف البرز، قصر قجر، جلفاي اصفهان، اراك، كرمانشاه، جنوب ايران،مارچوبه و مهارلو در شيراز است و پرورش آن در دزفول رواج پيدا كرده‌است.[۲] همچنين در روستاي رز از توابع شهرستان ماهنشان استان زنجان بصورت خودرو رشد ميكند. اين گياه به‌عنوان يك سبزي خوراكي به صورت خام يا پخته استفاده مي‌شود.

مارچوبه , مارچوبه به انگليسي , مارچوبه چيست , مارچوبه خواص

مارچوبه گياهي سرشار مارچوبه از اينولين، پورين، ويتامين C، بتاكاروتن، ويتامين E، روي، منيزيم، سلنيوم، آسپاراژين، آسپاراژيناز، تيامين، ريبوفلاوين، نياسين، پانتوتنيك اسيد، پيريدوكسين، اسيدفوليك، كولين و … است.

همه چيز درباه خواص خوراكي مارچوبه گياه خوش عطر

مارچوبه يكي از سبزي‌هايي است كه در تمام دنيا در فصل بهار برداشت مي‌شود.مارچوبه البته زمان برداشت آن در مناطق آب و هوايي مختلف، متفاوت است. در برخي از مناطق دنيا در ماه فوريه معادل با بهمن و در برخي نقاط ديگر در جولاي معادل با تيرماه برداشت مي‌شود؛ اما اوج برداشت آن در اكثر نقاط جهان، در فصول فروردين و ارديبهشت‌ماه مي‌باشد.

همه چيز درباه خواص خوراكي مارچوبه گياه خوش عطر

تمام سبزيجات بر خلاف محصولات حيواني وقتي برداشت مي‌شود، نمي‌ميرند و همچنان برخي از فعاليت‌هاي متابوليكي خود را حفظ مي‌كند.مارچوبه اين فعاليت‌ها عبارت‌اند از: دريافت اكسيژن، تجزيه نشاسته و قند، آزاد كردن دي اكسيد كربن و … . البته ميزان اين‌گونه فعاليت‌هاي گياه به فعاليت تنفسي گياه بستگي دارد.

همه چيز درباه خواص خوراكي مارچوبه گياه خوش عطر

فعاليت تنفسي مارچوبه مارچوبه از ساير گياهان بيشتر است. به همين علت زودتر از ساير گياهان آب خود را از دست داده، سخت و چوبي مي‌شود. براي جلوگيري از اين فرآيند مي‌توان انتهاي مارچوبه را در يك پارچه مرطوب پيچيد و در يخچال قرار داد. ولي با اين روش حد اكثر تا 48 ساعت بايد گياه را مصرف كرد.

مارچوبه , مارچوبه به انگليسي , مارچوبه چيست , مارچوبه خواص

مارچوبه گياهي مارچوبه است علفي و چند ساله كه ارتفاع آن تا چند متر مي رسد و داراي شاخه هاي نسبتا چوبي و صاف مي باشد .

همه چيز درباه خواص خوراكي مارچوبه گياه خوش عطر

مارچوبه بصورت وحشي در اكثر نقاط دنيا مي رويد برگهاي آن فلسي شكل بوده كه از كنار آنها شاخه هايي مارچوبه باريك و دراز و سبز رنگ بصورت دسته هاي 3 تا 8 تائي خارج مي شود .

همه چيز درباه خواص خوراكي مارچوبه گياه خوش عطر

بعلت زيبا بودن اين گياه را بصورت تزئيني در باغچه ها مي كارند مار چوبه را در اوائل پائيز مي چينند .

اين گياه از مارچوبه قديم الايام مورد استفاده بشر بوده است و حتي در اهرام ثلاثه مصر نقاشي هايي وجود دارد كه مارچوبه را نشان مي دهد .

مارچوبه را مي توان بصورت مختلف مصرف كرد . بايد مارچوبه را با كمي آب و حرارات كم در ظرف هاي ضد زنگ مارچوبه پخت و تقريبا نيمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نريزيد و از آن براي سوپ استفاده كنيد زيرا داراي ويتامين و املاح مي باشد . وقتيكه مارچوبه مي خريد دقت كنيد تازه باشد .

همه چيز درباه خواص خوراكي مارچوبه گياه خوش عطر

شاخه هاي مارچوبه تازه مارچوبه راست و نرم بوده و نوك آن نبايد باز شده باشد و اگر فلسهاي نوك آن باز باشد نشانه اين است كه گياه مدت زيادي مانده و كهنه شده است .
تركيبات شيميايي:

همه چيز درباه خواص خوراكي مارچوبه گياه خوش عطر

مارچوبه داراي آسپاراژين ف كوني فرين ، اينوزيت ، تانن ، اسدي گاليك ، آسپاراگوز ، و اسيد سوكسي مارچوبه نيك مي باشد دانه آن داراي 15 درصد مواد روغني مي باشد اين روغن زرد مايل به قرمز است .

مارچوبه

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.