طريقه خواندن و كيفيت نماز آيات به طور ساده
نماز آيات,نماز آيات چند ركعت است,نماز آيات چيست,نماز آيات چگونه خوانده مي شود,نماز آيات براي ماه گرفتگي,نماز آيات نحوه خواندن,نماز آيات چگونه بخوانيم,نماز آيات چند قنوت دارد؟,نماز آيات اهل سنت,نماز آيات زلزله,نماز آيات چند ركعت است,نماز آيات چند ركعت است و چگونه خوانده مي شود,فلسفه نماز آيات چيست؟
نماز آيات يك نماز خاص است كه در سه صورت خواندنش واجب است
1-كسوف يا خورشيد گرفتگي
2-خسوف يا ماه گرفتگي
اين دو مورد اگر كم هم باشند و شخص حتي نترسد بايد نماز آيات را به جا آورد
3-زلزله بنا بر احتياط واجب حتي اگر شخص نترسد نماز آيات بر او واجب است
اما در رعد و برق، و بادهاي سياه و سرخ، و مانند اينها از آيات آسماني در صورتي كه بيشتر مردم بترسند، و همچنين در حوادث زميني مانند فرو رفتن زمين، و افتادن كوه كه موجب ترس اكثر مردم شود ـ بنا بر احتياط مستحب ـ نماز آيات ترك نشود و بهتر است خوانده شود
روش اول بعد از نيت و تكبيره الاحرام، حمد و سوره خوانده شود و به ركوع برود، سپس سر از ركوع برداشته و دوباره حمد و سوره را بخواند و به ركوع رود و باز سر از ركوع بردارد و حمد و سوره بخواند و به ركوع رود و سپس سر از ركوع بردارد و همين طور ادامه دهد تا يك ركعت پنج ركوعى كه قبل از هر ركوعى حمد و سوره خوانده است انجام دهد، سپس به سجده رفته و دو سجده نمايد و بعد براى ركعت دوم قيام كند و مانند ركعت اول انجام دهد و دو سجده را بجا آورد و بعد از آن تشهد بخواند و سلام دهد.
روش دوم خواندن نماز آيات
بعد از نيت و تكبيرهالاحرام، حمد و يك آيه (البته احتساب بسمالله به عنوان يك آيه خلاف احتياط است) از سوره اى را قرائت كرده و ركوع كند، سپس سر از ركوع بردارد و آيه ديگرى از آن سوره را بخواند و به ركوع رود، و بعد سر از ركوع برداشته و آيه ديگرى از همان سوره را قرائت نمايد و همين طور تا ركوع پنجم ادامه دهد تا سوره هاى كه پيش از هر ركوع، يك آيه از آن را قرائت كرده، قبل از ركوع آخر تمام شود.سپس ركوع پنجم را بجا آورد و به سجده رود، و پس از اتمام دو سجده، براى ركعت دوم قيام نمايد و حمد و آيه اى از يك سوره را بخواند و به ركوع برود و همين طور مانند ركعت اول ادامه دهد تا تشهد بخواند و سلام دهد و چنانچه بخواهد براى هر ركوعى به يك آيه از سوره اى اكتفا كند، نبايد سوره حمد را بيش از يك مرتبه در اول آن ركعت بخواند.
اگر همزمان همان كسوف شود و هم زلزله بايد دو نماز آيات خوانده شود
اگر چند نماز آيات بر عهده شماست و مي خواهيد قضاي آنها را به جا آوريد لازم نيست به زلزله يا كسوف بودن آن اشاره كنيد
فقط در نقطه اي كه زلزله يا كسوف شده مردم بايد نماز آيات به جا آورند
وقت شروع در نماز آيات براي كسوف و خسوف، موقعي است كه خورشيد يا ماه شروع به گرفتن ميكند، و تا زماني كه به حالت طبيعي برنگشته ادامه دارد (اگرچه بهتر آن است كه بهقدري تأخير نيندازند كه شروع به باز شدن كند)، ولي تمام كردن نماز آيات را ميتوان تا بعد از باز شدن خورشيد، يا ماه تأخير انداخت.
اگر خواندن نماز آيات را به قدري تأخير بيندازد كه خورشيد يا ماه شروع به باز شدن كند، نيت ادا مانعي ندارد، ولي بعد از باز شدن تمام آن، نماز قضا ميشود.
اگر مدت گرفتن خورشيد يا ماه، بهاندازه خواندن يك ركعت نماز يا كمتر باشد، نمازي كه ميخواند ادا است، و همچنين است اگر مدت گرفتن آنها بيشتر باشد. ولي انسان نماز را نخواند تا بهاندازه خواندن يك ركعت يا كمتر به آخر وقت آن مانده باشد، در اين صورت نماز آيات واجب و اداء است.
اگر گرفتن خورشيد يا ماه را نداند، و بعد از باز شدن بفهمد كه تمام آن گرفته بوده، بايد قضاي نماز آيات را بخواند، ولي اگر بفهمد مقداري از آن گرفته بوده، قضا بر او واجب نيست.
اگر در وقت نماز يوميه نماز آيات هم بر انسان واجب شود، چنانچه براي هر دو نماز وقت دارد، هركدام را اوّل بخواند اشكال ندارد، و اگر وقت يكي از آن دو تنگ باشد، بايد اوّل آن را بخواند، و اگر وقت هر دو تنگ باشد، بايد اوّل نماز يوميه را بخواند.
اگر زن در حال حيض يا نفاس باشد و خورشيد يا ماه گرفتگي شود، يا زلزله اتفاق بيفتد، نماز آيات بر او واجب نيست و قضا هم ندارد.
چيزهايي كه در نمازهاي يوميه واجب و مستحب است، در نماز آيات هم واجب و مستحب ميباشد
اگر در نماز آيات شك كند كه چند ركعت خوانده و فكرش بهجايي نرسد، نماز باطل است.
هر يك از ركوعهاي نماز آيات ركن است، كه اگر عمداً كم يا زياد شود نماز باطل است. و همچنين است اگر اشتباهاً كم شود، و يا ـ بنا بر احتياط ـ اشتباهاً زياد شود.
يكي از دلايل خواندن نماز آيات مبارزه با خرافات است كه مردم بدانند كسوف ربطي به قهر خورشيد ندارد و تنها نشانه اي از قدرت خداست.يكي از دلايل ديگر يادآوري قيامت است.دليل ديگر توجه بيشتر به خداوند است
نماز آيات
- ۹ بازديد
- ۰ نظر