آشنايي كامل و تاريخچه ماهي جينو در جهان و چگونگي كشف ماهي جينو ماهي ماده غذايي ماهي جينو مفيدي است كه در مناطق شمالي و جنوبي كشورمان يعني مناطقي كه در كنار دريا واقع شدهاند، جزو مواد اصلي و اساسي برنامه غذايي مردم اين مناطق محسوب ميشود.ماهي داراي ارزش ماهي جينو تغذيه اي بسيار بالايي است و اكثر مواد مغذي مفيد و ضروري براي انسان را به تنهايي داراست. ولي ويژگي مخصوص ماهي كه آن را بين ساير مواد غذايي حائز اهميت خاص ساخته است، نوع چربي موجود در آن است.ماهي و محصولات دريايي با وجود آن كه جزو مواد غذايي حيواني هستند، ولي از نظر تركيب چربي ماهي جينو با ساير مواد حيواني متفاوتاند. چربي موجود در مواد غذايي حيواني به طور عمده حاوي تركيباتي به نام اسيدهاي چرب اشباع شده هستند كه اين تركيبات موجب بالا ماهي جينو بردن كلسترول و ساير چربيهاي نامطلوب خون ميشوند. آشنايي كامل و تاريخچه ماهي جينو در جهان و چگونگي كشف ماهي جينو بنابراين افراط در مصرف ماهي جينو چربيهاي حيواني، سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و در نهايت منجر به سكتههاي قلبي و مغزي ميشود. ولي ماهي و آبزيان با وجود آن كه از دسته مواد غذايي حيواني هستند با اين حال نوع چربي موجود در آنها مشابه مواد گياهي است و از اسيدهاي چرب اشباع نشده به نام امگا 3 در آبزيان وجود دارد كه اثرات بسيار مهميدر ماهي جينو سلامت انسان به عهده دارد و در پيشگيري از بسياري از بيماريها و كنترل و كمك به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهم و سازندهاي به عهده دارد.جالب است بدانيم كه چربي موجود در بافتهاي ماهي و آبزيان تنها موجب افزايش كلسترول و ساير چربيهاي نامطلوب خون و عوارض قلبي و عروق كمك مؤثري نيز ميكند. ماهي ماهي جينو از منابع بسيار خوب پروتئين محسوب ميشود. پروتئين موجود در ماهي از نظر كميت و كيفيت قابل توجه است، بدين معني كه پروتئين موجود در ماهي به شكلي است كه به آساني در دستگاه گوارش ماهي جينو هضم و جذب ميشود و به طور تقريبا كامل در بدن به مصرف ميرسد. آشنايي كامل و تاريخچه ماهي جينو در جهان و چگونگي كشف ماهي جينو ماهي يكي از منابع خوب آهن ماهي جينو است و آهن در خونسازي و همچنين در حفظ مقاومت بدن در برابر ميكروبها نقش مهميبه عهده دارد. آهن موجود در ماهي به گونهاي است كه جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و به خوبي ماهي جينو در بدن به مصرف ميرسد. علاوه بر آن آهن موجود در ماهي، جذب آهن منابع گياهي را هم افزايش ميدهد بنابراين نقش مهميدر پيشگيري از كم خوني ناشي از فقر آهن به عهده دارد.ماهي حاوي مقدار قابل توجهي ويتامينهاي گروه “B” در تنظيم فعاليت سلول هاي عصبي و در نتيجه در سلامت سيستم عصبي و نيز در سلامت پوست تاثير دارند. همچنين بعضي از انواع ويتامينهاي گروه “B”در خون سازي نيز مؤثرند. بنابراين با مصرف ماهي ميتوانيم به ماهي جينو سلامت اعصاب، شادابي، طراوت پوست و پيشگيري از كم خوني كمك كنيم . آشنايي كامل و تاريخچه ماهي جينو در جهان و چگونگي كشف ماهي جينو ماده مغذي ديگري كه در ماهي به ماهي جينو مقدار كافي وجود دارد روي ميباشد. روي يك ماده مغذي است كه در رشد كودكان و نوجوانان و نيز در بلوغ جنسي نوجوانان تاثير مهميدارد. كمبود اين ماده مغذي در دوران رشد موجب كوتاهي قد و در صورت كمبود شديد باعث ماهي جينو كوتولگي ميشود. همچنين در دوران بلوغ منجر به تاخير در بلوغ جنسي ميشود. ماهي اين ماده غذايي مفيد ماهي جينو با دارا بودن روي به ميزان كافي ميتواند به رشد و تنظيم بلوغ جنسي كمك كند.ماهي از منابع غني فلوئور در سلامت و استحكام دندانها و در پيشگيري و پوسيدگي دندان تاثير مهميدارد. پس با مصرف ماهي ميتوانيم به سلامت و استحكام دندانهاي خود كمك كنيم فلوئور همچنين در پيشگيري از استئوپروز يا پوكي ماهي جينو استخوان مؤثر است. آشنايي كامل و تاريخچه ماهي جينو در جهان و چگونگي كشف ماهي جينو ماهي دريا از بهترين منابع ماهي جينو يد به حساب ميآيد. يد يكي از مواد مغذي است كه تاثير مهميدر سلامت انسان دارد. يد در رشد اثرات قابل توجهي دارد و كمبود آن موجب اختلال در رشد و كوتاهي قد ميشود. بنابراين مصرف ماهي به مقدار كافي در دوران رشد ضروري ماهي جينو است. يد همچنين در تكامل سيستم عصبي نقش مهميدارد و چنانچه خانمها در دوران بارداري ماهي جينو مبتلا به كمبود شديد يد باشند، كودكانشان علاوه بر اختلال در رشد جسميدچار عقب افتادگي ذهني نيز ميشوند و اين مشكل تا آخر عمر گريبانگير آنان خواهد شد. همچنين كمبود يد در شير مادر ميتواند منجر به اختلال در رشد جسمي و ذهني كودك شيرخوار بشود.مصرف ماهي “2” تا”3″ بار در هفته ماهي جينو در برنامه غذايي مادران باردار و شيرده ميتواند اثرات ماهي جينو مثبتي در رشد جسميو ذهني جنين و نوزاد داشته باشد. نقش ديگري كه يد در سلامت انسان به عهده دارد تاثير آن در متابوليسم مواد انرژيزا است. كمبود يد موجب كاهش متابوليسم مواد انرژيزا در بدن شده و در نتيجه منجر به افزايش وزن و چاقي ميشود. يد در توليد مثل نيز مؤثر است و افراد مبتلا به گواتر ناشي از كمبود يد دچار اختلال در توليد مثل خواهند شد. مصرف ماهي و آبزيان ميتواند نياز انسان را به يد ماهي جينو تامين كرده و از بروز عوارض ناشي از كمبود يد پيشگيري كند.ماهي ماهي جينو از منابع خوب فسفر محسوب ميشود. فسفر ماده اي است كه همراه كلسيم در سلامت و استحكام استخوان ها تاثير مهميدارد. ماهيهايي كه با استخوان مصرف ميشوند مانند ماهي كيلكا و ساردين علاوه بر خواصي كه براي انواع ماهيها ماهي جينو ذكر شد حاوي مقدار قابل توجهي كلسيم نيز ميباشند. بنابراين در رشد، استحكام و سلامت استخوانها و دندانها مؤثرند. آشنايي كامل و تاريخچه ماهي جينو در جهان و چگونگي كشف ماهي جينو ماهي و آبزيان با ماهي جينو داشتن خواص تغذيهاي بسيار خوب ميتوانند قسمت اعظم نيازمنديهاي تغذيهاي ما را تامين كنند. علاوه بر آن به علت داشتن تركيبات خاصي كه در چربي بدن آنها وجود دارد در پيشگيري از بسياري امراض و كنترل و درمان بيماريهاي مختلف نقش مهمي به ماهي جينو عهده دارند.ساردين ، ماهي هاي چرب آبهاي عميق:فوايد آن شامل تامين اسيدهاي چرب ضروري است ماهي جينو كه براي تكامل سيستم عصبي و سلامت مغز و اعصاب لازم است و براي زنان حامله و شيرده بسيار توصيه مي شود و تاثير آن در درمان افسردگي به اثبات رسيده و همچنين حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 است.آيا ماهي جينو منبع خوبي براي چربي هاي امگا-3 است؟ماهي ها، بخصوص ماهي هاي آبهاي سرد، ماهي هاي چربي دار (با چربي زياد) نظير سالمون، ساردين، ماهي تن و ماهي قزل آلا بدن انسان را در مقابل بيماري هاي قلبي محافظت مي نمايد. اسيدهاي چرب ماهي جينو ضروري موجب جلوگيري از لخته شدن و چسبيدن پلاكتهاي خوني (بفرم پلاكهاي غني از كلسترول) به سطح داخلي عروق ميگردند. آشنايي كامل و تاريخچه ماهي جينو در جهان و چگونگي كشف ماهي جينو اكثر حملات قلبي به علت ايجاد ماهي جينو لخته هاي خوني در سرخرگها و سياهرگها – و جلوگيري از جريان مناسب ماهي جينو خون در رگها- صورت مي پذيرد. اسيدهاي چرب امگا-3 همچنين مي توانند در كاهش التهاب در بيماريهايي نظير آرتريت روماتوئيد نقش داشته باشند.هاي امگا-3 ميباشد. بدن ميگو، خرچنگ دريايي و صدف خوراكي نيزبه اندازه ماهي آبهاي آزاد حاوي اسيدهاي ماهي جينو چرب امگا-3 ميباشد. ماهي هاي غير پرورشي ماهي جينو اسيد چرب امگا-3 خود را بواسطه خوردن جلبكها و پلانكتونها و ماهي هاي ديگر بدست ميآورند. اگر رژيم ماهي جينو غذايي ماهي هاي پرورشي حاوي اسيدهاي چرب امگا-3 نباشد رشد اين ماهي ها متوقف ميشود به همين علت پرورش دهندگان ماهي اين ماده مغذي را به غذاهاي ماهي مي افزايند. از ماهي جينو اين رو ميتوان گفت كه ماهي هاي پرورشي و دريايي از لحاظ مقدار اسيد هاي چرب امگا-3 تفاوتي با هم ندارند. آشنايي كامل و تاريخچه ماهي جينو در جهان و چگونگي كشف ماهي جينو بجز گربه ماهي هاي پرورشي ماهي جينو براي بدست آوردن چربي هاي امگا-3 حتما مجبور نيستيد ماهي بخوريد. شما ميتواند اين ماده مغذي را با خوردن مواد غذايي نظير غلات و حبوبات كامل مانند دانه هاي سويا(روغن گيري نشده) و دانه ها و مغزها بدست آوريد. دانه هاي بذر كتان ماهي جينو غني ترين منبع غذايي اين ماده هاي مغذي هستند. جيوه حاصل از آلودگي هوا ، بواسطه ماهي جينو باران وارد رودخانه ها و اقيانوس ها شده و بوسيله باكتريها به متيل جيوه تبديل ميشود و ماهي ها بواسطه خوردن جلبكها و پلانكتونها اين ماده غذايي را دريافت مي نمايند. تقريبا بدن تمام ماهي ها حاوي ماهي جينو متيل جيوه يا Methyl Mercury ميباشد كه اين ماده شيميايي ميتواند منجر به بروز آسيب هاي عصبي بخصوص ماهي جينو در كودكان گردد. ماهي هاي بزرگتر حاوي مقادير بيشتري از اين ماده شيميايي مي باشند.آشنايي كامل و تاريخچه ماهي جينو در جهان و چگونگي كشف ماهي جينو
ماهي جينو
- ۲۲ بازديد
- ۰ نظر