فوايد و عوارض شربت و “قرص رانيتيدين” در بارداري و براي نوزاد

رانيتيدين , رانيتيدين عوارض,رانيتيدين در بارداري , رانيتيدين براي نوزادان , رانيتيدين يا امپرازول,رانيتيدين مصرف,رانيتيدين عوارض جانبي,رانيتيدين عوارض,عوارض رانيتيدين كودكان,عوارض رانيتيدين براي نوزادان,عوارض رانيتيدين در بارداري,عوارض رانيتيدين در نوزادان,عوارض رانيتيدين در دوران بارداري,عوارض رانيتيدين 150,عوارض رانيتيدين در نوزادان,مصرف رانيتيدين در بارداري,رانيتيدين در دوران بارداري,خوردن رانيتيدين در بارداري,تاثير رانيتيدين در بارداري

رانيتيدين , عوارض قرص رانيتيدين , شربت رانيتيدين در بارداري , رانيتيدين براي نوزادان

رانيتيدين (به انگليسي ميشود: Ranitidine) دارويي ميباشد كه كار اصلي آن در درمان زخم معده و گاستريت ميباشد. اين دارو در درمان كوتاه مدت زخم‌هاي فعال دوازدهه يا زخمهاي فعال و خوش‌خيم معده، (در مقادير كم براي جلوگيري از عود زخم دوازدهه مصرف مي‌شود)، حالات مرضي ترشح زياد اسيد معده مانند نشانگان زولينگر-اليسون، برگشت محتويات معده به مري نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

تداخل دارويي رانيتيدين

جذب اين دارو در حضور آنتي‌اسيدها كم ميشود. با وجود آنكه رانيتيدين در برابر با سايمتيدين يك مهار كننده ضعيف كننده تر آنزيمهاي كبدي ميباشد ، با اين وجود در مصرف همزمان ساير داروها با اين دارو بايد مراقب بود.

رانيتيدين , عوارض قرص رانيتيدين , شربت رانيتيدين در بارداري , رانيتيدين براي نوزادان

عوارض رانتيدين بر سلامتي

مصرف آب سرد زياد يعني هر آبي كه دماي آن كمتر از دماي بدن ما ميباشد و خوردن آب در بين غذاها و خوردن ميوه هايي با طبع سرد و به صورت تركيبي را باعث بروز اختلالات معده دانست.

عوارض رانتيدين بر بدن انسان

  • متاسفانه براي درمان تمام اختلالات از داروهايي مثل رانيتيدين، فاموتيدين و سايميتيدين استفاده مي شود در حالي كه توجهي به عوارض آن نمي شود.
  • رانيتيدين دارويي ميباشد كه در زخم معده و گاسيتريت يا التهاب معده تجويز مي شود و بسياري از مردم به صورت خود تجويزي به وفور آن را استفاده مي كنند.
  • اين دارو با مهار گيرنده هاي H2 (هيستامين نوع دو) سلولهاي محيطي مخاط معده، ترشح اسيد معده را كم مي كند، ولي داراي عوارض خطرناكي ميباشد.
  • همچنين اين دارو باعث كم شدن جذب ويتامين B12 مي شود و جذب موادي كه نياز به محيط اسيدي معده دارند را كم مي كند و از جمله هضم و جذب پروتئين ها را كم ميكند و افزايش خطر ذات الريه را نيز زياد مي كند.
  • رانيتيدين , عوارض قرص رانيتيدين , شربت رانيتيدين در بارداري , رانيتيدين براي نوزادان

موارد مصرف و عدم مصرف رانيتيدين

موارد مصرف رانيتيدين  :

الف :  فشار خون زياد

ب :  آنژين صدري پايدار مزمن

موارد عدم مصرف رانيتيدين :

حساسيت مفرط شناخته شده به دارو ، نارسايي آشكار قلب ، بلوك قلبي درجه 2 يا 3 دهليزي –  بطني  يا شوك قلبي ( ممكن است اين حالات را تشديد كند )

رانيتيدين , عوارض قرص رانيتيدين , شربت رانيتيدين در بارداري , رانيتيدين براي نوزادان

نكته مهم درباره مصرف رانيتيدين

  • ـ خوردن قرص رانيتيدين بايد بعد از خوردن غذا باشد تا اثر بيشتري داشته باشد.
  • ـ در روزهاي روزه داري كه شايد سوزش معده بيشتر سراغتان بيايد، اولا سعي كنيد كه حجم غذاها را هم در سحري و هم در افطار كمتر كرده و تعداد دفعات را بعد از افطار بيشتر كنيد و از سوي ديگر بعد از سحري و بعد از افطار يك عدد قرص رانيتيدين بخوريد.
  • ـ بغضي داروها با رانيتيدين تداخل دارند و ازاين رو خودسرانه مصرف رانيتيدين را حتي به شكل تك دوز انجام ندهيد. اصلي ترين نمونه ها كتوكونازول، داروهاي ضد ديابتي خوراكي، نيفيديپين و فني توئين است.
  • ـ همين اول در بخش توصيه هاي پزشكي لازم است بدانيد كه جايگزيني رانيتيدين با سايمتيدين مخصوصا براي آقايان كار اشتباهي است. حداقل عارضه اي كه سايمتيدين براي آقايان دارد، ژنيكوماستي يا بزرگ شدن سينه ها در آقايان است.
  • ـ اصلي ترين عوارض قرص رانيتيدين پيدايش بثورات جلدي، گيجي، اسهال، سرگيجه و كم شدن ميل جنسي در درازمدت است كه البته موارد شديدي در اين خصوص خيلي گزارش نشده است.
  • ـ در دوران بارداري و شيردهي منع زيادي در مورد مصرف رانيتيدين وجود ندارد، اما باز هم در اولين ملاقات، پزشكتان را از اين موضوع باخبر كنيد.
  • رانيتيدين