افزايش آمار ابتلا به بيماري كبد چرب در كشور

افزايش آمار ابتلا به بيماري كبد چرب در كشور

كبد يكي از اعضاي بسيار مهم بدن است كه در صورت آسيب، مشكلات زيادي را براي انسان به وجود خواهد آورد، در اين بخش از سايت آكاايران سعي داريم تا شما را با مشكلات كبد و راه هاي درمان آن آشنا كنيم، با ما همراه باشيد.زندگي شهرنشيني ارمغان‌ هاي زيادي را با خود به همراه مي ‌آورد؛ چاقي، بي ‌تحركي، افزايش بيماري‌ هاي غيرواگير مانند بيماري‌ هاي قلبي‌- عروقي، فشارخون و… كه با روند روبه ‌رشد شهرنشيني در حال افزايش نيز هستند و پيش ‌بيني مي ‌شود تا 20 سال آينده بالاترين بار بيماري‌ ها مربوط به بيماري‌ هاي غيرواگير باشد…كبدچرب يكي از همين بيماري‌ ها است كه به گفته دكتر ملك ‌زاده، 30 درصد مردم كشورمان به آن دچارند. آمارها نشان مي ‌دهد كه انواع هپاتيت‌ هاي غيرويروسي نيز در ايران در حال افزايش است. سومين كنگره بين‌المللي هپاتيت تهران بهانه ‌اي بود تا با كارشناسان نظام سلامت، وضعيت هپاتيت‌هاي ويروسي و غيرويروسي را در كشور بررسي كنيم.

علائم و درمان كبد چرب+رزيم غذايي براي كبد چرب

سير حاوي آليسين (يك نوع آنتي اكسيدان) است كه يك تركيب سولفوردار است و براي سم زدايي بهتر و موثرتر كبد لازم است. سير به كبد كمك مي كند تا بدن را از آلودگي جيوه، بعضي مواد افزودني موجود در غذاها و هورمون استروژن پاك كند.

رييس سومين كنگره بين‌المللي هپاتيت تهران نسبت به افزايش شيوع هپاتيت‌ هاي غيرويروسي در كشور هشدار داد. دكتر سيدمويد علويان با اشاره به گسترش پديده شهرنشيني گفت: “كبد چرب از عوارض چاقي و بيماري ديابت است و هم ‌اكنون شيوع هپاتيت‌ هاي غيرويروسي (التهاب كبد) به دليل ابتلا به كبدچرب در كشور افزايش يافته است.” رييس مركز تحقيقات بيماري‌ هاي گوارش و كبد تاكيد كرد: “در شرايط كنوني با رشد هپاتيت ‌هاي ناشي از كبدچرب شاهد سير كاهنده انواع هپاتيت‌ هاي ويروسي نسبت به 18 سال پيش هستيم.” دكتر علويان شايع‌ ترين علت كبد چرب را چاقي و اختلال در چربي‌ هاي خون بيان كرد و اظهار داشت: “امروزه با صنعتي ‌شدن شهرها و كم‌ تحركي، استفاده از تغذيه نامناسب نظير فست ‌فودها، روغن‌ هاي غيراستاندارد، كاهش مصرف ميوه و سبزي، افزايش مصرف شكر، قند، شيريني و نوشابه‌ هاي گازدار سبب رشد فزاينده چاقي در كشور شده است.” وي با اشاره به اين كه يكي از فعاليت‌ هاي مهم كبد، ذخيره‌ سازي و سوخت‌ و‌ساز چربي‌ ها در بدن است، گفت: “كبد طبيعي حاوي حدود 5 گرم چربي در 100 گرم وزن خود است و هرگاه مقدار چربي بيش از 5 درصد وزن آن شود، به اين حالت كبدچرب اطلاق مي ‌شود.” وي عوامل مهمي كه سبب بروز كبدچرب مي‌ شود را اين‌ گونه برشمرد: “بيماري ديابت، مصرف مشروبات الكلي، چاقي و اختلال در چربي‌ هاي خون،

علائم و درمان كبد چرب+رزيم غذايي براي كبد چرب

مصرف بعضي از مواد غذايي طبيعي، فعاليت كبد را در حد مطلوب حفظ مي كند. داشتن يك كبد سالم باعث مي شود انرژي بيشتر و حال بهتري داشته باشيم. ولي كبد ي كه بيمار است و به درستي كار نمي كند، باعث احساس خستگي، سردرد، اشكال در تنفس، حساسيت و عدم تحمل بعضي مواد غذايي، مشكلات پوستي و افزايش وزن مي شود.

بدغذايي و سوء تغذيه، مصرف برخي از داروهاي كورتون ‌دار مثل پردنيزولون، داروهاي ضدتشنج نظير (اسيدوالپروييك)، بيماري‌ هاي مزمني نظير نارسايي عضلات قلبي، هپاتيت مزمن (هپاتيت C) و سل ريوي.” به گفته دكتر علويان، بيماري كبدچرب معمولا علامت خاصي ندارد و به دنبال انجام آزمايش ‌هاي دوره ‌اي، اختلال در آنزيم‌ هاي آن مشخص مي ‌شود.وجود چربي در كبد هر انساني طبيعي است اما اگر كبدي داراي 5 تا 10 درصد چربي باشد كبد چرب ناميده مي شود.كبد چرب يك موقعيت مخرب را در بدن ايجاد مي كند و بدتر اينكه هيچ علامت هشدار دهنده اي در ابتلا ندارد.10 تا 20 درصد مردم آمريكا مبتلا به كبد چرب هستند و اين آمار براي ايرانيان چيزي بالغ بر 40 درصد است و اين هشدار بزرگي براي مردم ايران محسوب مي شود.پژوهشگران دانشگاه مينه سوتا معتقدند، چربي زياد به كبد آسيب مي رساند. در افراد چاقي كه به بيماري كبد چرب مبتلا نيستند، چربي موجود در غذا در نهايت به كبد مي چسبد و به اين ترتيب چربي حتي در كبد افرادي كه الكل استفاده نمي كنند نيز با ساز و كار نامعلومي تجمع مي كند.

افزايش آمار ابتلا به بيماري كبد چرب در كشور

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.