خواص و فوايد كنگر
جالب است بدانيد كه فصل بهار پر از نوبرانه است، از جمله نوبرانههاي فصل بهار كنگر مي باشد كه داراي خواص درماني فراواني است.گفتني است كه عصاره برگ و ريشه كنگر براي جلوگيري از رسوب چربي در جدار رگها مفيد و نافع بوده و در درمان يرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتي در معده، نفخ، بياشتهايي، تهوع، اسهال خفيف يا يبوست، نارسايي كبد، دفع مزمن آلبومين و كمخوني بعد از جراحي موثرو مفيدبوده و از كبد در برابر سموم شيميايي محافظت مي نمايد.
بهتر است بدانيد كه كنگر معمولي گياهي است خودرو با برگهاي خاردار و ساقههاي ضخيم شبيه به كرفس كه از آن در طبخ سوپ، خورش و حتي به صورت خام در سالاد استفاده ميكنند.در واقع با توجه به اينكه برگهاي آن تيغهاي ريز و تيزي دارند، در زمان پاك كردن مراقب دستان خود باشيد؛ پس بهتر است از دستكش استفاده نماييد.لازم به ذكر است كه كنگر طبيعتي گرم و خشك دارد و به همين علت آن را با ماست نيز ميل نماييد و در ضمن براي آن دسته از افرادي كه گرممزاج هستند، خوردن آن توصيه مي گردد. علاوه بر اين، كنگر منبع غني پتاسيم است.
گفتني است كه كنگر ضدعفونيكننده، اشتهاآور، تببر و هضمكننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقويت دستگاه گوارش ميشود.
لازم به ذكر است كه اين گياه و بهخصوص برگ آن ادرارآور و نيروبخش است و در ضمن قلب را نيز تقويت مينمايند.
در واقع كنگر در درمان يرقان، نارسايي كبد و كمخوني مؤثر بوده و از كبد در برابر سموم شيميايي محافظت مينمايد.
البته محققان عقيده دارند وجود مادهاي به نام سينارين در عصاره برگ كنگر، موجب كاهش كلسترول و تريگليسيريد خون ميشود. در ضمن همين ماده به همراه ماده ديگري به نام اسيد كافئيك موجود در كنگر، كبد را در برابر عفونت حفظ مينمايند.
زنان باردار و كودكان
قابل ذكر است باتوجه به اينكه كنگر باعث انقباض كيسه صفرا ميشود، افرادي كه سنگ كيسه صفرا دارند، از خوردن آن صرفنظر نمايند.
منبع:تبيان
منبع:بيتوته
كنگر
- ۲۰ بازديد
- ۰ نظر