خواص و فوايد قره قات
بهتر است بدانيد كه قره قات (قره قاط) يا سياه گيله درختچه ي كوچكي است به ارتفاع تا 60 سانتي متر كه داراي برگ هايي بيضوي و به رنگ سبز روشن مي باشد.. لازم به ذكر است كه برگ هاي اين گياه بادوام بوده ولي در زمستان بر روي گياه باقي نمي مانند. در واقع گل ها كه در كنار برگ ها مي رويد سفيد مايل به سبز و يا گلي رنگ است. جالب است بدانيد كه ميوه ي اين گياه از نوع سته است و پس از رسيدن كامل به اندازه ي نخود شده و داراي آب بنفش رنگي مي باشد
بدنيست بدانيد كه طعم ميوه قره قات ترش است. در واقع اين ميوه در كشورهاي اروپايي براي درست كردن مرباهاي نسبتاً گران قيمت مورد استفاده قرار ميگيرد. گفتني است كه عليرغم اينكه كاشت و نگهداري قره قات چندان سخت نيست، اين ميوه حتي در اروپا نيز كمياب و نادر است. در ضمن در ايران، خشك شده قره قات در عطاريها يافت ميشود. البته دم كرده قره قات را براي رقيق كردن خون تجويز مينمايند و اعتقاد بر آن است كه خوردن آن از سكته قلبي ممانعت مي نمايند.از قره قات در اروپا به مقدار زياد در درمان واريس و ضايعات مويرگ ها استفاده مي نمايند.البته استفاده هاي ديگر قره قات در موارد: كاهش فشار خون، مشكلات گردش خون مغزي، هماتوري به علت نشت مويرگ ها در كليد به خاطر شكستگي مويرگ ها و مشكلات رگ هاي وريدي مي باشد.
در واقع قره قات را به عنوان ضد آريتمي به ويژه در نوع متوسط استفاده مي كنند. هم چنين به عنوان ضد التهاب غشاي مخاطي دهان و گلو كاربردي است. از خواص بااهميت ديگر آن، اثر ضد ادم آن است.
به ياد داشته باشيد وجود تانن در ميوه سبب مي شود كه گاهي آن را به عنوان ضد اسهال مصرف نمايند. گفتني است كه محصول تازه براي اين مورد مناسب نيست و بهتر است بعد از خشك و كهنه شدن از آن استفاده كنند؛ در واقع چون تانن ها در ابتدا به صورت مونومر هستند و ضمن خشك شدن به صورت كندانسه (پُلي مر) در مي آيند.جالب است كه استفاده براي درمان امراض چشم، هنگام كم سو شدن در شب، يا براي ديد بهتر روز كاتاراكت و گلوكوما. در بعضي مشكلات چشم مثل گلوكوما، كلاژن داراي آسيب هايي مي شود كه موجب فشار زياد در چشم خواهد شد. لذا چون قره قات در حفاظت كلاژن موثر است، در موارد ذكر شده نافع است. از اين رو در اروپا به طور وسيع بدين منظور از آن استفاده مي گردد.
در واقع هم چنين قره قات به مقدار زيادي در اروپا براي مشكلات شبكيه اي حاصل از ديابت مورد مصرف مي باشد.
منبع : تبيان
منبع :ويكي پديا
منبع :بيتوته
قره قات
- ۱۱ بازديد
- ۰ نظر