از مارچوبه بيشتر بدانيد
معمولاً برداشت مارچوبه از سال سوم، يعني دو سال بعد از انتقال تاج آن به محل اصلي آغاز ميشودمارچوبه
مارچوبهمحل كاشت آن در ايران، خوي، تبريز، نواحي مختلف البرز، قصر قجر، جلفاي اصفهان، اراك، كرمانشاه، جنوب ايران، و مهارلو در شيراز است و پرورش آن در دزفول رواج پيدا كردهاست.مارچوبههمچنين در روستاي رز از توابع شهرستان ماهنشان استان زنجان بصورت خودرو رشد ميكند.مارچوبه اين گياه بهعنوان يك سبزي خوراكي به صورت مارچوبهخام يا پخته استفاده ميشود.
از مارچوبه بيشتر بدانيد
مارچوبهتمام سبزيجات بر خلاف محصولات حيواني وقتي برداشت ميشود، نميميرند و همچنان برخي از فعاليتهاي متابوليكي خود را حفظ ميكند. اين فعاليتها عبارتاند از: دريافت اكسيژن، تجزيه نشاسته و قند، آزاد كردن دي اكسيد كربن و …مارچوبه . البته ميزان اينگونه فعاليتهاي گياه به فعاليت تنفسي گياه بستگي دارد. فعاليت تنفسي مارچوبه از ساير گياهان بيشتر است. به همين علت زودتر از ساير گياهان آب خود را از دست دادهمارچوبه، سخت و چوبي ميشود. براي جلوگيري از اين فرآيند ميتوان انتهاي مارچوبه را در يك پارچه مارچوبهمرطوب پيچيد و در يخچال قرار داد. ولي با اين روش حد اكثر تا 48 ساعت بايد گياه را مصرف كرد.
مارچوبهمواد ضدالتهابي موجود در مارچوبه عبارتاند از: ساپونين A، سارساساپوژنين، پروتوديوسين، ديوسژنين و فلاوونوئيدهاي كورستين، روتين، كامفرول، ايزورامنتين. اين مواد شيميايي از فرآيندهاي التهابي در بيماريهاي خودايمني جلوگيري ميكنند. مارچوبهسارساساپونين موجود در مارچوبه، يكي از مواد شيميايي بسيار موثر در بهبود بيماري ALS (اسكلروز چندگانه آميلوتروفيك) است؛ كه يك بيماري خود ايمني مزمن ميباشد. مارچوبهدر اين بيماري سيستم ايمني بدن نورونهاي عصبي را به مارچوبهعنوان عوامل بيگانه ميپندارد و عليه آنها واكنشهاي متعدد التهابي نشان ميدهد.
از مارچوبه بيشتر بدانيد
مارچوبه را مي توان بصورت مختلف مصرف كرد . بايد مارچوبه را با كمي آب و حرارات كم در ظرف هاي ضد زنگ پخت و مارچوبهتقريبا نيمه خام آنرا برداشت . آب مارچوبه را دور نريزيد و از آن براي سوپ استفاده كنيد زيرا داراي ويتامين و املاح مي باشد . وقتيكه مارچوبه مي خريد دقت كنيد تازه باشد .
مارچوبه
- ۹ بازديد
- ۰ نظر