خواص و فوايد قدومه
جالب است بدانيد كه قدومه در ايران از جمله در بلنديهاي بالاي ۲۵۰۰ متر در استان كهگيلويه و بويراحمد ميرويدو قابل مشاهده است. قدومه گياهي است يك ساله به بلندي ۱۰-۵ سانتي متر، شاخههاي آن از قسمت پاييني گياه منشعب شده و انشعابات به صورت افراشته و بسيار شكننده مي باشند. لازم به ذكر است كه برگ آن كشيده، قاشقي، داراي نوك كند و دندانههاي كوتاه در نصفه بالايي برگ مي باشد.
بدنيست بدانيد كه قدومه داراي دمبرگ پوشيده از كركها و پرزهاي ستارهاي شكل است. البته ميوه خورجينك تخم مرغي پهنا نوكدار، بدون كرك داراي بال و كركدار در حالت رسيدن قرمز رنگ پوشش ميوه پهن و نامساوي مي باشد.در واقع دانهها بخش دارويي گياه را تشكيل ميدهند. به ياد داشته باشيد كه دانهها گرد، پهن و خاكستري هستند. گفتني است كه داراي پوشش نازك موسيلاژي هستند كه در كنارههاي دانه به صورت بال كوتاه و سفيدرنگ ديديه مي شود.
قابل ذكر است كه در زمان رسيدن كامل ميوه كه پوسته آن به رنگ زرد مشاهده ميشود جمع آوري ميگردد. بيشتر دانههاي اين جنس شامل تركيبات گلوكز اينولاتي هستند. البته انتشار عمومي اين گونه در كشورهاي مصر، عربستان، فلسطين، ايران، پاكستان و عراق است. جالب است بدانيد كه از قدومه عمدتاً به عنوان نرم كننده سينه، برطرف كننده سرفه و ملين استفاده ميشود و در اين زمينه نافع است .
در واقع قدومه گياهى است از تيره صليبيان كه علفى است و قدومه داراى گلهاى كوچك و زرد رنگ مىباشد و اغلبدر كنار جاده ها روئيده مىشود.لازم به ذكر است كه در قدومه اسانس گوگرددارى وجود دارد. البته دانه هاى قدومه به عنوان ضد اسكوربوت و مدر خلطآور به صورت شربت يا دم كرده مصرف مى گردد ميوه گياه دارويي قدومه خورجين مي باشد.
لازم به يادآوري است كه از ميوه قدومه پس از قرار دادن در آب، لعابى خارج مىگردد كه به عنوان نرم كننده سينه، رفع درد گلو و گرفتگى صدا در ايران مصرف مىشود. گفتني است كه گياه قدومه در نواحى شمالى ايران، منطقه البرز، گيلان، آذربايجان، خراسان و همچنين در خرم آباد و اراك مىرويد.البته بعضى قدومه را مقوى باه، چاق كننده جسم و صاف كننده خون دانسته اند و بيشتر در همين امراض و علاج آنها استفاده مى شود.
منبع : ويكي پديا
منبع:بوعلي
قدومه
- ۱۳ بازديد
- ۰ نظر