علت ********كه و راه درمان ********كه

علت ********كه و راه درمان ********كه

علت ********كه و راه درمان ********كه

به گزارش بي اس ام اس ********كه(هيكپ) عبارت است از يك انقباض سريع ديافراگم كه در اثر تحريك عصب فرنيك عارض مي‌شود و در اثر اين اقباض سريع، ديافراگم به احشاء پايين و بالاي خود ضربه مي‌زند و ضربه‌ي آن به زير شش‌ها سبب يك تخليه بدون اراده ناقص اما سريع هوا از شش‌ها مي‌گردد كه شخص احساس يك تنفس سريع را مي‌نمايد. ********كه معمولاً عملي است طبيعي و عادي و اگر خارج از اندازه نباشد، پديده‌اي است كه براي بدن لازم است و مبارزه با آن در حال طبيعي جايز نيست و اينكه مردم عوام به محض پيدايش ********كه براي متوقف شدن آن اقداماتي انجام مي‌دهند. مثلاً به خوردن آب يا چيز ديگري اقدام مي‌كنند، يا براي ********كه ايجاد ترس و وحشت يا توهم مي‌نمايند عملي است غير بهداشتي و مخالف چيزي است كه طبيعت انسان نياز به آن دارد. ********كه‌هاي طبيعي اكثراً زودگذرند. ولي اگر چند ساعت به طول انجامد، علامت بيماري خاصي است كه ممكن است در اثر ناراحتي‌هاي گوارشي، ناراحتي مراكز عصبي، اختلالات قلبي، ناراحتي‌هاي تنفسي باشد و گاهي نيز ممكن است بعضي از بيماري‌هاي عفوني سبب ********كه شوند و اسباب ناراحتي بيمار را فراهم سازد. گاهي نيز مشاهده شده كه ********كه آنقدر ادامه پيدا مي‌كند تا شخص را از پاي در آورد.

امروزه، اعمالي كه پزشكان براي متوقف كردن ********كه انجام مي‌دهند عبارتند از: صحبت‌هاي حيرت‌انگيز كه ناگاه فكر بيمار را از ********كه منحرف نموده و شديداً متوجه موضوع ديگري نمايد، ايجاد ترس و وحشت، تحريكات دردناك و ناراحت‌كننده، بوييدن گازها و بخارات قوي مانند گاز آمونياك و سركه. پزشكان سنتي جهت مداواي اينگونه ********كه‌هاعلاوه بر اقدامات مذكور فوق از داروهاي عطسه‌آور استفاده مي‌كنند. اين دارو 70% از ********كه‌هاي غيز طبيعي را قطع مي‌نمايد. گاهي كه با اين عمل نيز قطع نمي‌شود، لانه زنبور را پودر كرده و با مقداري خاك قنديا شكر در دهان بيمار ريخته و مي‌خورانند. عده‌اي را نيز داروهاي استفراغ‌آور مي‌دهند.

ضمناً لازم به تذكر است كه قبل از انجام اقدامات مذكور، بهتر است يك قاشق عسل را در يك ليوان آب گرم حل كرده و به بيمار بدهند و قدري صبر كنند، اگر ********كه قطع نشد، مي‌توان اقدامات ديگري انجام داد. عده‌اي از پزشكان براي مداواي ********كه‌هايي كه به آساني قطع نمي‌شوند اگر منشأ معدي داشته باشند داروهاي ضد اسيد تجويز مي‌نمايند و اگر منشأ عصبي داشته باشند، بي‌حسي موضعي ايجاد مي‌كنند و اگر گاهي كه شدت مي‌كند و با دارو قطع نمي‌گردد از بيهوشي عمومي استفاده مي‌كنند. گاهي نيز از داروهاي آرام‌بخش استفاده مي‌شود و گاهي آتروپين در زير پوست بدن تزريق مي‌كنند. اما بهتر است ابتدا تعيين شود كه ********كه در اثر چه عارضه‌اي ايجاد شده است تا نسبت به مداواي آن عارضه اقدام شود و مداواي آن عارضه همان مداواي ********كه مي‌باشد. و زماني كه هيچ عارضه بيماري در بين نيست و ادامه هم ندارد و تنها يك عكس‌العمل طبيعي است، مبارزه با آن صلاح نيست. و هيچ دارو يا اكل و شربي نبايد تجويز شود تا بدن به حال طبيعي رفلكس خود را انجام داده و به پايان برساند. يوسفي مي‌فرمايد:

گر تو را ********كه افتاد به جان | كه نشد هيچ دوايش درمان

سنجد و شيره به هم معجون كن | هق هق ********كه را بيرون كن

لازم به ذكر است دستور يوسفي، تعدادي از اين گونه بيماران را مداوا مي‌كند و نه همه را.

منبع:

كتاب طب سنتي سينا – سيد مهدي خسروي

********كه

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.