همه چيز در مورد كمر درد + راه درمان كمر درد
كمردرد,كمردرد در بارداري,كمردرد عصبي,كمردرد در دوران بارداري,كمردرد و پادرد,كمردرد ظريف,كمردرد ناگهاني,كمردردي در بارداري,كمردرد در زنان,كمردرد ظريف كيهان,كمردرد در بارداري نشانه چيست,كمردرد در بارداري ماه ششم,كمردرد در بارداري طبيعي است,كمردرد در اوايل بارداري,علت كمردرد در بارداري,كمردرد شديد در بارداري,كمردرد در اواخر بارداري,كمردرد در ابتداي بارداري,دلايل كمردرد در بارداري,كمردرد عصبي چيست,كمردردهاي عصبي,كمردرد عصبي,درمان كمردرد عصبي,علائم كمردرد عصبي,علت كمردرد عصبي,داروي كمردرد عصبي,كمردرد فشار عصبي,نشانه هاي كمردرد عصبي,درمان كمردرد در دوران بارداري,كمردرد در اوايل دوران بارداري,كمردرد شديد در دوران بارداري,دلايل كمردرد در دوران بارداري,تسكين كمردرد در دوران بارداري,دليل كمردرد در دوران بارداري,عوارض كمردرد در دوران بارداري,علت كمردرد در دوران بارداري چيست,كمردرد دوران بارداري,كمردرد و پادرد در دوران بارداري,كمردرد و پادرد بارداري,كمردرد و پادرد,كمردرد و پادرد در بارداري,درمان كمردرد و پادرد,علت كمردرد و پادرد,رابطه كمردرد و پادرد,كمردرد پادرد,كمردرد ظريف تيتر كيهان,كمردرد ظريف در هواپيما,جواد ظريف كمردرد,كمردرد ظريف,علت كمردرد ظريف,كمردرد دكتر ظريف,ماجراي كمردرد ظريف,كمردرد محمد جواد ظريف,كمردرد ناگهاني در بارداري,علت كمردرد ناگهاني,درمان كمردرد ناگهاني,دلايل كمردرد ناگهاني,دليل كمردرد ناگهاني,كمردرد در زنان باردار,كمردرد در زنان نشانه چيست,كمردرد در زنان حامله,علل كمردرد در زنان,علت كمردرد در زنان باردار,دليل كمردرد در زنان,علت كمردرد در زنان جوان,دلايل كمردرد در زنان,عوامل كمردرد در زنان
اگر شما هم دچار كمر درد شده ايد و از اين بيماري رنج مي بريد حتما اين مقاله را كامل بخوانيدبه گزارش بي اس ام اس امروزه ميليونها نفر از مردم روي زمين به كمردرد مبتلا ميباشند و هرچه زندگي ماشينيتر ميشود و حركات جسمي انسانها كمتر ميگردد و داراي اوزان نامتناسب ميشوند و به همان نسبت ستون مهرهها آسيبپذيرتر شده و كمردرد بيشتر ميگردد. درد كمر بيشتر متوجه قسمت پايين ستون فقرات ميباشد. وقتي كمر كار ميكند، عضلات كمر منقبض شده و سپس استراحت ميكنند. اما اگر بيشتر از حد قدرتشان كشيده شوند، عضلهاي كه زياد از حد قدرتش از آن كار كشيده شود، ناگهان براي مدتي طولاني در حالت انقباض باقي ميماند و بصورت يك توده گرهدار سفت در ميآيد. بطوريكه رگهاي خوني نميتوانند به بعضي از سلولهاي اين ناحيه اكسيژن و مواد غذايي برسانند و همين امر سبب ميشود كه بعضي از سلولهاي ماهيچههاي كمر از بين بروند و دردي پيدا ميشود كه تير ميكشد.
1. پيدايش برآمدگي در ديسك كمر يا از هم گسيخته شدن آن كه ژلاتين آن ورم ميكند. بطوريكه مممكن است از ديواره رباطي كه اطراف آن را گرفته بگذرد.
2. بسياري از كمردردها در جوامع صنعتي در اثر عوامل رواني مانند اضطراب ، نگرانيهاي فكري و افسردگي ، عصبانيت و فشارهاي رواني ميباشند.
3. چاقي و وزن زياد يكي از عوامل بر روي مهرهها و ايجاد كمردرد ميباشد.
4. ضايعات استخواني مهرههاي كمر كه ممكن است مادرزادي باشد يا بعداً عارض شده باشد.
5. ناراحتيهاي احشايي كه درد آنها به كمر انتشار پيدا ميكند. مانند؛ ناراحتي قسمتهايي از رودهها يا ناراحتي پروستات.
6. بعضي از بيماريها مانند؛ آنفولانزا و مالاريا كه با كمردرد همراهاند.
7. گاهي كمردرد در خانمها مربوط به ناراحتيهاي زنانه است.
8. گاهي ضعف عضلات ناحيه كمر سبب كمردرد ميشود كه اين حالت در افراد پير بيشتر از جوانان است.
9. بعضي از كمردردها جزء دردهاي روماتيسمي است كه عارض ماهيچههاي كمر يا مهرههاي كمر شده است و لازم است كه مداواي روماتيسم گردد. اين نوع بر اثر برخورد ناگهاني سرما يا زياد ماندن در جاهاي كمآفتاب و يا خوردن زياد غذاهاي رطوبي عارض ميشود كه از ساير ارقام كمردرد بيشتر مشاهده ميشود.
درمان؛ در مداواي كمردرد ابتدا لازم است كه علت واقعي درد شناخته شود. براي تشخيص علت واقعي درد بايد از علائم باليني و علائم فيزيكي ياري جست. كمردرد ساده معمولاً هنگام ايستادن زياد يا حركت ستون مهرهها و يا فشارهاي وارد بر ستون مهرهها شدت مييابد و هنگام استراحت و با تكيه بر چيزي كم ميشود. اما اگر كمردرد مربوط به در رفتگي ديسك بين مهرهها يا مربوط به ناراحتي كليوي، رودهاي، ناراحتيهاي رواني(مثل هيجان و اضطراب) و يا روماتيسمي باشد، در حال استراحت نيز تخفيف حاصل نميكند و درد همچنان باقي ميماند. اگر علت اصلي كمردرد معلوم نباشد، لازم است كه معالج جهت تشخيص صحيح به نكات زير توجه داشته باشد:
ساختمان بدن بيمار، حالت رواني و وضع هيجاني و اضطراب، كيفيت، تغذيه، طرز راه رفتن، اندازه طول دو پا، ضعف و لاغري عضلات ناحيه كمر، رنگ و رخسار بيمار، وجود و يا عدم وجود تب، وجود ورم در مفاصل، تشنج يا گرفتگي عضلات در ناحيه كمر و گاهي در عضلات پشت ران، وجود علائم دردهاي مفصلي و روماتيسمي، وجود ناراحتيهاي زنانه در خانمها.
در مداواي كمردرد غير از حالاتي كه نياز به درمانهاي اختصاصي است، يك درمان عمومي نيز موجود است كه شامل بيشتر كمردردها ميشود و به شرح زير است: 1. بيمار بايد در يك جاي سفت(مثلاً روي يك پتو) استراحت نمايد. اگر كمردرد شديد باشد، بهتر است كه سر كمي بالاتر از بدن قرار گيرد و با قرار دادن بالشي در زير زانو، زانوها بصورت نيمه خميده باشند. (ميتوان از تختخوابهايي كه به همين منظور ساخته شده، استفاده كرد.) و اگر فرد قصد خوابيدن به پهلوها را داشته باشد، بهتر است كه تنه كمي به طرف جلو خم شود و زانوها نيز خم باشند تا بيمار احساس آرامش كند. اما خوابيدن بطور دمر سلاح نيست و چنانچه ناچار باشد كه دمر بخوابد، بايد يك ببالش در زير شكم و يك بالش هم در زير ساق پاها بگذارند.
2. بوسيلهي كيسههاي آب گرم و يا گرمكنهاي الكتريكي، موضع درد را گرم نگه دارند.
3. اگر گرفتگي عضلات مشاهده شود، ميتوانند از داروهاي گياهي (و يا شيميايي شلكننده عضلات كه به صورت ضمادي و يا خوراكي ميباشند) استفاده كنند و پوست دمبه را گرم كرده و بالاي آن بياندازند و در دوازده ساعت يكبار تعويض نمايند. (از داروهاي مسكن ضد درد نيز ميتوان استفاده كرد.)
4. اگر آثار هيجان و ناراحتيهاي عصبي و رواني مشاهده شود، ميتوان ضمن تقويت روحي بيمار از داروهاي آرامبخش گياهي از جمله فرنجمشك و شاهدانه استفاده نمود.
5. اگر كمردرد در اثر فشار (مثل برداشتن وزنه) باشد؛ جهت مداواي اين درد در صورتيكه جابجايي مهرهها مشاهده شود، بايد بدون آنكه به نخاع آسيبي برسد، آنها را به جا انداخت، استراحت كرد و كمر را بست. در غير اين صورت ميتوان مقداري ساليسيلات را با نمك طعام مخلوط نموده و در آب گرم حل و ضماد كرده و با روغن زيتون و يا روغن كنجد به آرامي ماساژ دهند. اگر درد شديد باشد، علاوه بر آن ميتوان يك قطعه پوست دمبه را گرم كرده و بر كمر ببندند و استراحت كنند.
منبع:
كتاب طب سنتي سينا، سيد مهدي خسروي
كمر درد
- ۱۰ بازديد
- ۰ نظر