خواص و فوايد خار مريم
جالب است بدانيد كه گياه خار مريم از رده دولپهاي ها ، راسته گلمينا و تيرهي كاسنيان ميباشد ،البته اين گياه با بازه زماني رشد هر يك سال و يا در برخي نژادها هر دوسال بوده و خودرو ميباشد. در واقع شكل ظاهري معمول اين گياه ، گلي با رنگهاي قرمز تا بنفش و برگهايي رنگ رفته و داراي رنگ سبز مايل به زرد و به همراه وريدهاي سفيد رنگ مي باشند.
بدنيست بدانيد كه مواد موجود در گياه ماريتيغال (خار مريم) داراي خواص ضد سرطاني است و مي تواند در پيشگيري و درمان بسياري از سرطان ها موثر و نافع باشد.البته فلاونوئيد سيلي مارين موجود در خار مريم شامل سيلي بينين،سيلي ديانين، سيلي كريستين است كه براي درمان بيماريهاي كبدي و صفراوي استفاده شده است.قابل ذكر است كه عصاره بذر اين گياه دارويي كه به نام سيلي مارين مشهور است كبد را در برابر انواع مسموميت ها از جمله قارچ آمانيتا،استامينوفن و الكل محافظت مي نمايد.
لازم به ذكر است كه خار مريم از ايجاد سنگ صفرا پيش گيري و بيماري را درمان مي نمايد.البته اين گياه، در مقابله با سرطان پروستات، رحم و سينه موثر و نافع است و رشد سلول هاي سرطاني را نيز كاهش مي دهد.در واقع اين گياه اثربخشي داروهاي مربوط به شيمي درماني را نيز افزايش مي دهد.بدنيست بدانيد كه مقاومت انسولين در بيماراني كه از ديابت نوع ۲ رنج مي برند را كاهش مي دهد.
گفتني است كه خار مريم، در كاهش ميزان كلسترول خون موثر است و كلسترول مفيد را نيز افزايش مي دهد.
واقعيت اين است كه خار مريم به خاطر ارزش دارويي اثبات شده در گذشته در بين سراسر مردم جهان به عنوان نوعي غذا نيز مصرف ميشده است.
در واقع ريشه هاي اين گياه را ميتوان به طور خام يا جوشانده شده به همراه كره و يا كباب شده خورد ، شاخه جوان آن را ميتوان تا ريشه بريد و آن را آب پز نموده و مصرف نمود.
منبع:ويكي پديا
منبع:آكا
منبع: بيتوته
خار مريم
- ۲۴ بازديد
- ۰ نظر