خواص و فوايد گل زنبق
بهتر است بدانيد كه زنبق يا سوسن آسمانگون، به يوناني آيريس، نام يك سرده با ۳۰۰–۲۵۰ گونه است. اغلب در خاكهاي خنثي يا قليايي و سبك و قابل نفوذ رشد مي نمايد. در واقع گل آذين زنبق اغلب گرزن يك سويه يا سنبله و يا خوشهاي است. برگها غالبا منتهي به غلاف ميباشد. تكثير زنبق اغلب با استفاده از ريزوم صورت مي پذيرد.
بدنيست بدانيد كه در اساطير زرتشتي اين گل ويژه امشاسپند اَمُرتات (امرداد) است. در واقع يونانيان باستان، زنبق را در كنار مزار مردگان ميكاشتند و نقشهايي از آن را روي سنگ قبر تازه گذشتگان خود ترسيم ميكردند. لازم به ذكر است كه پادشاهان يوناني با اشكالي از گلهاي زيباي زنبق تاج خود را زينت بخشيده و شاخههاي بريده آن را به يكديگر اهدا مي كردند.
بهتر است بدانيد كه زنبق گياهي است چند ساله و داراي ساقه راست به ارتفاع ۳۰ تا ۷۰ سانتي متر كه معمولا به علت گل هاي زيبايي كه دارد، در باغچه ها كاشته مي شود و از طريق ريزوم خزنده و ضخيم خود نيز كه به رنگ سفيد و بوي بنفشه دارد، تكثير پيدا مي كند. گل هاي درشت، سفيد رنگ، معطر با وضع منفرد يا دوتايي در انتهاي ساقه قرار دارد.
خواص دارويي: د رواقع ريزوم تازه زنبق به مقدار كم اثر مدر، خلط آور و دفع كرم پيدا مي كند. البته مقادير زياد آن مسهل قوي و قي آور است، به طوري كه موجبات تحريك دستگاه هضم، و دردهاي شديد روده مي گردد. البته گرد ريزوم زنبق به طور محسوس اثر درماني كمتري ظاهر مي كند، معهذا از آن نيز در رفع آسم، سياه سرفه، نزله مزمن ريه و غيره نتايج خوبي به دست آمده اسو مفيد بوده است.
البته بايد گفت كه گرد خشك ريزوم آن نيز عطرآور است و ترشحات آب دهان را افزايش مي دهد.گفتني است كه ضماد گرم برگ هاي تازه زنبق نيز جهت رفع تومورها و خستگي ها مؤثر و نافع است .محل رويش اين گياه در نواحي شمال ايران، گرگان، قزوين، كرمان و لرستان مي باشد.
منبع:aftabir.com
منبع:
fa.wikipedia.org
زنبق
- ۱۳ بازديد
- ۰ نظر